Hur man hittar billigast webbhotell

Det webbhotell som är billigast går till och med att få helt gratis. Som kund kan man bli förvånad över det, men det kan vara för att webbhotellet arbetar inom två olika prissegment. Ett kan vara gratis och ett annat kostar pengar och har mertjänster. 

Men det är inte alltid det webbhotell som är gratis som är billigast för ett företag. En avsaknad av kostnad innebär även att det är färre funktioner och tjänster, vilket kan stå för en mindre intäkt för kunden i längden. Därför bör man först och främst se till sina behov och vad som passar det på marknaden, istället för att stirra sig blind på vad som är billigast. 

Billigast webbhotell

Vad vill ni gå ut av ert webbhotell?

Som kund bör man fundera över vad man vill få ut av sitt webbhotell. När man gjort det så får man se vilka företag som har dessa funktioner och tjänster och vilket som är det billigaste av dem. Väljer man bara rakt av det webbhotell som är billigast så kan man plötsligt upptäcka att man fattas en del oerhört viktiga funktioner och tjänster. 

Det som oftast försvinner i och med att priset är lägre är exempelvis support och en rejält tilltagen kundtjänst. Billigast webbhotellet kan därmed bli det dyraste, eftersom man kan finna sig stå utan en fungerande hemsida och därmed förlora kunder. 

Funktioner hos billigast webbhotell

Även om man väljer billigast rekommenderade webbhotell så brukar man få vissa funktioner i grunden. Det handlar om ett visst lagringsutrymme, trafikkapacitet och tillgänglighet. Behöver man ökade grader av det som de billigaste webbhotellen erbjuder så brukar man få gå över till en tjänst som kostar istället. Men det kan variera stort från företag till företag hur tjänsterna och funktionerna är upplagda och i vilken kapacitet. 

Säkerhetskopiering är dock en av de tjänster som brukar finnas hos alla företag med kundfokus. Vem man än är som kund så är det svårt att plötsligt bli av med sin hemsida, webbplats eller e-post. Det kan till och med vara omöjligt att återskapa även om man vill. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *