vegan protein

Ingen motsättning mellan vegan och protein

Du har gjort ett klokt val att inte äta kött eller andra animaliska produkter. Förutom att du har tagit ställning för bland annat djurens rättigheter och avstånd från fruktansvärd slaktindustri har du även gjort ett klimatmässigt smart val. Däremot har du säkert fått pikar om att du som vegan inte får i dig tillräckligt med protein. Vi ska nu ta en titt på varför det är en myt att man inte kan få i sig tillräckligt med protein som vegan. Argumentet kommer ofta från de som gillar att hänvisa till protein i exempelvis, kyckling, rostbiff eller fisk – med andra ord ingen mat för en vegan. Man hänvisar också gärna till andra källor som ägg och ost, men även detta är ju animaliska produkter. Finns det inget sätt för en vegan att få i sig rätt näringsämnen?

Protein i pulverform för dig som vegan

Självklart gör det så. Mat som bland annat tofu, bönor och linser är rika på protein och nyttiga för dig som är vegan. Ja, för alla andra också såklart. Vill man dessutom lyxa till det som vegan kan man få i sig rikligt med vegan protein i jordnötssmör, cashewnötter och linfrön. Fantastiska alternativ både i form av pålägg och snacks! För den som är vegan och tränar mycket och regelbundet kan det dock finnas en poäng i att öka sina proteinintag. Men för det ändamålet finns det veganska proteinpulver som ger dig det tillskott som du behöver. Det finns med andra ord ingen anledning att överge din livsstil som vegan för att öka intaget av protein. 

Dåliga argument biter inte

Det borde vara tydligt nu att det där med att man måste äta kött eller andra animaliska produkter för att få i sig tillräcklig proteinhalt inte är någonting annat än en dålig myt. Det finns många veganska recept på maträtter som alltså ger dig vad du behöver. Googla runt lite på webben för inspiration. Du kan med andra ord med gott samvete fortsätta att avstå mat som kommer från en oetisk djurhållning. Låt inte dåliga argument bita på dig. Du vet att du gör rätt för dig. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *